Almanya Vizesi

** Acentemiz Almanya vizesi başvuru yetkisine sahiptir.Almanya vize başvurularını acentemiz aracılığı ile  yapabilirsiniz.

Almanya Konsolosluğu randevu sistemi ile çalışmakta olup yaz ayları , bayram dönemleri ve fuar dönemlerinde randevular geç tarihlere verilebilmektedir. Bu sebeple vize başvurularınızı en az 1 ay önceden tarafımıza yapmanızı tavsiye ederiz.
  • konsolosluk gerekli gördüğünde ek evrak talep edebilir.


25. 09 . 2014 TARİHİNDEN İTİBAREN SCHENGEN VİZESİ PARMAK İZİ UYGULAMASINA GEÇMİŞTİR. YAPILACAK İLK BAŞVURUNUZDA  PARMAK İZİNİZ ALINACAKTIR.  PARMAK İZİNİZ SCHENGEN VERİ SİSTEMİNDE 5 YIL BOYUNCA TUTULACAK ,  SONRAKİ SCHENGEN VİZE BAŞVURULARINIZDA KONSOLOSLUKLARA GELME ZORUNLULUĞUNUZ BULUNMAMAKTADIR 

İşveren olarak vize başvurusu
·         Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, konsolosluğun vize departmanına hitaben yazılmış seyahat  detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
.        Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
·         Vergi Levhasının Fotokopisi
·         İmza Sirküleri Fotokopisi
.        Son 3 Ay içerisinde alınmış olan Oda Sicil Kayıt Sureti aslı
·         Son 3 Ay içerisinde alınmış olan Faaliyet Belgesi Aslı
.         Son 3 Aylık Şahsi ve Şirket Banka Hesap Dökümü her sayfası bankadan kaşeli imzalı.İçerisinde en az 5.000tl ve üzeri bakiye bulunacak
·          Varsa Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
·         Otel Ve Uçak Rezervasyonları
·         Ticari Seyahatleriniz İçin gideceğiniz ülkedeki Firmadan Davetiye
·         2 Adet  Resim ( Son 3 Ay içerisinde çekilmiş Arkası Beyaz Fonlu Biometrik Fotoğraf
·         Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
·         Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Bordrolu Çalışan olarak vize başvurusu
·         Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, konsolosluğa hitaben, işveren tarafından             yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve izinli olduğunuzu  belirten dilekçe.
·         Şirketin imza sirküleri
·         Vergi levhasının fotokopisi
·         Son 3 Ay içerisinde alınmış olan Oda Sicil Kayıt Sureti aslı
·         Son 3 Ay içerisinde alınmış olan Faaliyet Belgesi Aslı
·         Ticari sicil gazetesi fotokopisi
·         SSK işe giriş bildirgesi
.         SSK Hizmet  Dökümü
·         Son üç aylık kaşeli imzalı Maaş Bordrosu
·          Son 3 Aylık Şahsi Banka Hesap Dökümü her sayfası bankadan kaşeli imzalı . İçerisinde en az 5.000tl ve üzeri bakiye bulunacak
·         Gayrimenkul tapu fotokopisi
·         Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
.         Ticari Seyahatleriniz İçin gideceğiniz ülkedeki Firmadan Davetiye
.          2 Adet  Resim ( Son 3 Ay içerisinde çekilmiş Arkası Beyaz Fonlu Biometrik Fotoğraf)
·          Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
·         Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Ev Hanımı olarak vize başvurusu
·         Konsolosluk vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten    dilekçe
·         Gayrimenkul tapu fotokopisi
·         Son 3 Aylık Şahsi Banka Hesap Dökümü her sayfası bankadan kaşeli imzalı . İçerisinde en az 5.000tl ve üzeri bakiye bulunacak
·         Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
.          2 Adet  Resim ( Son 3 Ay içerisinde çekilmiş Arkası Beyaz Fonlu Biometrik Fotoğraf)
·          Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları
·         Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
·         Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Öğrenci olarak vize başvurusu

·         Konsolosluk Vize departmanı’na hitaben dilekçe
·         Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
·         18 yaş dolmamış ise anne ve babadan ülkenin ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
.         18 yaşından büyük ise ve yalnız seyahat edecek ise muvafakat name ye gerek yoktur
·         Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
·         2 Adet  Resim ( Son 3 Ay içerisinde çekilmiş Arkası Beyaz Fonlu Biometrik Fotoğraf)
·         Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
·         Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
·         Anne veya Babanın gideceğiniz ülke için geçerli yada eski vizesi varsa fotokopiler
.         Son 3 Aylık Şahsi Banka Hesap Dökümü her sayfası bankadan kaşeli imzalı . İçerisinde en az 5.000tl ve üzeri bakiye bulunacak (Anne Baba ve gidecek kişiye ait)

.        Tüm aileyi kapsayan son 3 içerisinde alınmış vukaatlı nüfus kayıt örneği aslı

Emekli olarak Vize başvurusu

·         Konsolosluk vize departmanı’na hitaben dilekçe
·        Var ise  Emekli cüzdanı fotokopisi (emekli oldunuz kurumdan emekli olduğunuza dair kaşeli imzalı belge )
·         Gayrimenkul tapu fotokopisi
.        Son 3 Aylık Şahsi Banka Hesap Dökümü her sayfası bankadan kaşeli imzalı . İçerisinde en az 5.000tl ve üzeri bakiye bulunacak
·         2 Adet  Resim ( Son 3 Ay içerisinde çekilmiş Arkası Beyaz Fonlu Biometrik Fotoğraf)
.          Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
·         Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
·         Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası



NOT :YUKARIDAKİ EVRAKLARA EK OLARAK KONSOLOSLUKLAR SİZDEN FARKLI BİR EVRAK TALEBİNDE BULANABİLİR. BAŞVURU YAPMADAN ÖNCE EVRAKLARINIZI VİZE YETKİLİMİZE  DANIŞARAK KONTROL ETTİRİNİZ .

BİZE ULAŞIN
vize başvuru

İletişim
vize başvuru

Formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

Adres:

Nenehatun cad. 67 / 1 Çankaya Ankara

Çalışma Saatleri:

Pazartesi - Cuma 09:00 & 19:00 arasında

Cumartesi 10:00 & 15:00 arasında

Telefon:

+90 (312) 439 97 39