Portekiz Vizesi

VİZE MÜRACATLARI ŞAHSİ BAŞVURU DUR.

- Ticari vizelerde orjinal davetiye istenmektedir.
- Bordo Pasaporta Vize Uygulanmaktadır.
- YEŞİL , GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
- Yerleşim Yeri Adresinin Gözüktüğü Vukaatlı nüfus kayıt Örneği İstenmektedir

- 25-09-2014 TARİHİNDEN İTİBAREN SCHENGEN VİZESİ PARMAK İZİ UYGULAMASINA GEÇMİŞTİR. YAPILACAK İLK BAŞVURUNUZDA  PARMAK İZİNİZ ALINACAKTIR.  PARMAK İZİNİZ SCHENGEN VERİ SİSTEMİNDE 5 YIL BOYUNCA TUTULACAK VE  SONRAKİ SCHENGEN VİZE BAŞVURULARINDA KONSOLOSLUKLARA GELME ZORUNLULUĞU BULUNMAMAKTADIR.

Dikkat Edilecek Hususlar :
- Konsolosluk Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından imzalı olmasını
- Uzatım süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaportta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar da boş vize sayfasının bulunmasını istemektedir. Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin sizin için referans olacağını da unutmayınız. İmzasız pasaportlar kesinlikle isleme alınmamaktadır.

- Vize başvurularınızı  Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram - yılbaşı-ülke özel gün ve kutlamaları- sömestr-paskalya –yurt dışı eğitim  gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle belirtiriz.

İşveren olarak Vize başvurusu

·    Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, konsolosluğun vize departmanına hitaben yazılmış seyahat
detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
.        Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
·        Vergi Levhasının Fotokopisi
·        İmza Sirküleri Fotokopisi
.        Son 3 Ay içerisinde alınmış olan Oda Sicil Kayıt Sureti aslı
·        Son 3 Ay içerisinde alınmış olan Faaliyet Belgesi Aslı
.        Son 3 Aylık Şahsi ve Şirket Banka Hesap Dökümü her sayfası bankadan kaşeli imzalı.İçerisinde en az              5.000 TL ve üzeri bakiye bulunacak
·        Varsa Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
·        Otel Ve Uçak Rezervasyonları
·        Ticari Seyahatleriniz İçin gideceğiniz ülkedeki Firmadan Davetiye
·        2 Adet  Resim ( Son 3 Ay içerisinde çekilmiş Arkası Beyaz Fonlu Biometrik Fotoğraf )
·        Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
·        Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Bordrolu Çalışan olarak Vize başvurusu


·         Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış                      şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve izinli olduğunuzu  belirten dilekçe.

·         Şirketin imza sirküleri
·         Vergi levhasının fotokopisi
·         Son 3 Ay içerisinde alınmış olan Oda Sicil Kayıt Sureti aslı
·         Son 3 Ay içerisinde alınmış olan Faaliyet Belgesi Aslı

·         Ticari sicil gazetesi fotokopisi
·         SSK işe giriş bildirgesi
.         SSK Hizmet  Dökümü
·         Son üç aylık kaşeli imzalı Maaş Bordrosu
·         Son 3 Aylık Şahsi Banka Hesap Dökümü her sayfası bankadan kaşeli imzalı . İçerisinde en az 5.000 TL              ve üzeri bakiye bulunacak
·         Gayrimenkul tapu fotokopisi
·         Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
.         Ticari Seyahatleriniz İçin gideceğiniz ülkedeki Firmadan Davetiye
.          2 Adet  Resim ( Son 3 Ay içerisinde çekilmiş Arkası Beyaz Fonlu Biometrik Fotoğraf)
·          Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
·         Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Ev Hanımı olarak Vize başvurusu

·         Konsolosluk vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten    dilekçe
·         Gayrimenkul tapu fotokopisi
·         Son 3 Aylık Şahsi Banka Hesap Dökümü her sayfası bankadan kaşeli imzalı . İçerisinde en az 5.000TL              ve üzeri bakiye bulunacak
·         Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
.         2 Adet  Resim ( Son 3 Ay içerisinde çekilmiş Arkası Beyaz Fonlu Biometrik Fotoğraf)
·         Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları
·         Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
·         Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Öğrenci olarak Vize başvurusu

·         Konsolosluk Vize departmanı’na hitaben dilekçe
·         Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
·         18 yaş dolmamış ise anne ve babadan ülkenin ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
.         18 yaşından büyük ise ve yalnız seyahat edecek ise muvafakat name ye gerek yoktur
·         Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
·         2 Adet  Resim ( Son 3 Ay içerisinde çekilmiş Arkası Beyaz Fonlu Biometrik Fotoğraf)
·         Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
·         Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
·         Anne veya Babanın gideceğiniz ülke için geçerli yada eski vizesi varsa fotokopiler
.         Son 3 Aylık Şahsi Banka Hesap Dökümü her sayfası bankadan kaşeli imzalı . İçerisinde en az 5.000TL             ve üzeri bakiye bulunacak (Anne Baba ve gidecek kişiye ait)
.        Tüm aileyi kapsayan son 3 içerisinde alınmış vukaatlı nüfus kayıt örneği aslı

Emekli olarak Vize başvurusu

·         Konsolosluk vize departmanı’na hitaben dilekçe
·         Var ise  Emekli cüzdanı fotokopisi (emekli oldunuz kurumdan emekli olduğunuza dair kaşeli imzalı belge )
·         Gayrimenkul tapu fotokopisi
.         Son 3 Aylık Şahsi Banka Hesap Dökümü her sayfası bankadan kaşeli imzalı . İçerisinde en az 5.000TL             ve üzeri bakiye bulunacak
·         2 Adet  Resim ( Son 3 Ay içerisinde çekilmiş Arkası Beyaz Fonlu Biometrik Fotoğraf)
.         Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
·         Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
·         Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

NOT :YUKARIDAKİ EVRAKLARA EK OLARAK KONSOLOSLUKLAR SİZDEN FARKLI BİR EVRAK TALEBİNDE BULANABİLİR. BAŞVURU YAPMADAN ÖNCE EVRAKLARINIZI VİZE YETKİLİMİZE  DANIŞARAK KONTROL ETTİRİNİZ 

BİZE ULAŞIN
vize başvuru

İletişim
vize başvuru

Formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

Adres:

Nenehatun cad. 67 / 1 Çankaya Ankara

Çalışma Saatleri:

Pazartesi - Cuma 09:00 & 19:00 arasında

Cumartesi 10:00 & 15:00 arasında

Telefon:

+90 (312) 439 97 39